Ontdek Córdoba

De 5 leukste terrasjes voor je winter bezoek aan Córdoba

Geniet van de stad ook in de winter maanden

Córdoba is een van de warmste steden van Europa met in de zomermaanden temperaturen boven de 40 graden. Plan daarom je trip naar Córdoba buiten de maanden juli en augustus om deze hitte te vermijden. In de winter is de temperatuur overdag zeer aangenaam met in de middaguren temperaturen rond de 20 graden. Pak een mooi terrasje, neem een glaasje “Tinto de Verano” of “Sangria” met een heerlijke “Tapa” en geniet van de winterse zon in Córdoba! Hier hebben we de leukste plekjes voor jullie op een rij gezet.


Plaza de la Corredera


Op dit mooie oude stadsplein waar vroeger ook stierenvechten werden gehouden is een van de meest bekende plekjes. Schuif aan bij een van de vele barretjes om in de middag heerlijk van de zon te genieten. Niet alleen de toeristen maar ook de locals en studenten komen er graag. Kom je in het weekend? Vaak wordt er “Paella” (rijstgerecht) of “Migas” (lokaal gerecht gemaakt van broodkruimels, Chorizo en heel veel knoflook) klaargemaakt en krijg je een bord aangeboden als “Tapa” met je drankje.


Mercado la Victoria


Naast dat het dé Foodmarket van Córdoba is, ligt het midden in een prachtig parkje waar je kunt genieten van het terras. Bestel je drankje aan een van de vele kleine restaurantjes die er te vinden zijn en geniet van je glaasje wijn of elders samen met een bord vers gesneden Iberische ham.


Plaza de la Magdalena


Een minder bekend pleintje maar zeker de moeite waard is de Plaza de la Magdalena. Schuif aan bij Taberna la Abuela, een authentiek en lokale Taberna waar alleen de locals komen. Vergeet niet na afloop een kopje koffie te bestelen, de eigenaar zelf is barista en maakt niet alleen de lekkerste koffie maar ook de mooiste van heel Córdoba.

Paseo de la Rivera


Naast de rivier en vlakbij de Mezquita bevindt zich “el Paseo de la Rivera”. Dit boulevard heeft verschillende plekjes met leuke terrasjes met een prachtig uitzicht op de rivier. Geniet dus niet alleen van de heerlijke zon, maar ook van het uitzicht op de rivier en de Romeinse Brug.


Plaza Tendillas


Dit plein bevindt zich in het nieuwe stadscentrum van Córdoba. Alle winkelstraten komen uit op dit plein met verschillende fonteinen en in het midden het monument van “Gran Capitán”. Naast de vele terrasjes is het dakterras van het hotel Palacio Colomera een van de hoogtepunten. Geniet van dit prachtig terras en heb een mooi uitzicht over de stad en het plein.


Wil je meer informatie over Córdoba? Neem dan contact met ons op en ervaar Córdoba op een unieke manier. ¡Hasta pronto!

Tip: boek nu je hotel of accommodatie direct online


Via Booking.com is het zeer gemakkelijk als het aankomt van het boeken van een hotel of accommodatie. Hun prijzen zijn altijd scherp en omboeken of annuleren is vaak zonder kosten.

Booking.com

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen! Wie ben ik...

Mijn naam is Francisco, geboren in Nederland maar al sinds 2006 wonende in Spanje. Op jonge leeftijd ben ik met mijn ouders naar Córdoba (Andalusië) verhuisd. Een prachtige stad waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt. 


Na mijn studie toerisme ben ik sinds 2017 gediplomeerde gids in Córdoba en eigenaar van een delicatessen winkel Descubre Córdoba. Naast culturele (fiets-) tours door de stad, geef ik ook graag wijnproeverijen en laat ik je kennismaken met de spaanse gastromonie.