Ontdek Córdoba

De Mezquita in Córdoba

Informatie & beste tips voor je bezoek aan de Mezquita-Kathedraal

Een van de meest bekende bezienswaardigheid van Córdoba is de Mezquita. Deze grote moskee is al gebouwd in het jaar 786, wat later is uitgebreid tot de tweede grootste moskee ter wereld. Verklaart in 1984 door de UNESCO als cultureel erfgoed is het de populairste bezienswaardigheid van de stad met in 2023 bijna 2 miljoen bezoekers!


Een bezoek aan de Mezquita mag zeker niet ontbreken. Omdat het zo populair is krijgen we vaak de vraag wanneer en hoe is het de beste manier om dit uniek gebouw te bezoeken. Hier hebben we een aantal handige tips op een rij gezet.


Openingstijden & Tips


De Mezquita is van maandag t/m zaterdag geopend van 10:00-18:00 uur en op zondag van 8:30-11:30 uur en van 15:00-18:00 uur. Van maandag t/m zaterdagochtend van 8:30-9:30 uur is het ook mogelijk om de Mezquita gratis de bezoeken (niet voor groepen) maar hou er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om alle (bijzondere) plekken van de Mezquita te zien.


Als tip geven we altijd aan dat de beste tijd om de Mezquita te bezoeken is vanaf 14:00 uur. Op dat tijdstip zijn de meeste grote groepen van de ochtend al vertrokken. Ook is het lunchtijd dus een heerlijk rustig moment om binnen van dit mooi monument te genieten. Ga je in de namiddag? Zie de prachtige lichtinval van het glas in lood op de vloer van de oude moskee. Iets unieks wat je alleen aan het einde van de dag zult meemaken.


Tickets & Tips


De prijs voor de standaard tickets voor de Mezquita is €13,- per persoon. Er zijn speciale prijzen voor bijvoorbeeld kinderen en 65+. Met deze ticket heb je toegang tot de Mezquita maar ook tot de Ferdinandse kerken. Deze kerken staan verspreid door verschillende wijken van de stad en behoorden vroeger tot voormalige moskees. Ook tijdens onze fietstour bezoeken we een aantal van deze kerken en vertellen we er meer over.


Dagelijks zijn er ook (groeps)tours te boeken. Hierbij hoef je niet in de rij te staan voor de tickets en neemt de gids je direct mee naar binnen. Voor een van de betere tour in de Mezquita raad ik deze zeer aan.


Wil je met een privé gids en met je eigen groep de Mezquita bezoeken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!


Mezquita Inside

Tip: boek nu je hotel of accommodatie direct online


Via Booking.com is het zeer gemakkelijk als het aankomt van het boeken van een hotel of accommodatie. Hun prijzen zijn altijd scherp en omboeken of annuleren is vaak zonder kosten.

Booking.com

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen! Wie ben ik...

Mijn naam is Francisco, geboren in Nederland maar al sinds 2006 wonende in Spanje. Op jonge leeftijd ben ik met mijn ouders naar Córdoba (Andalusië) verhuisd. Een prachtige stad waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt. 


Na mijn studie toerisme ben ik sinds 2017 gediplomeerde gids in Córdoba en eigenaar van een delicatessen winkel Descubre Córdoba. Naast culturele (fiets-) tours door de stad, geef ik ook graag wijnproeverijen en laat ik je kennismaken met de spaanse gastromonie.