Ontdek Córdoba
Bloemen Cordoba

Wat te doen in Córdoba in Mei

De mooiste maand van het jaar om de stad te bezoeken


De mei maand is begonnen en daarmee ook de vele feesten die zich plaatsnemen in Córdoba. Hier hebben we alle feesten op een rij gezet zodat je niks verliest tijdens je bezoek.


Cruces de Mayo


Tijdens het eerste weekend van mei wordt dit feest gehouden. Er worden vele kruisen door de stad geplaats, meestal naast een kerk, bekleed met prachtige bloemen. Men probeert deze zo mooi mogelijk te versieren aangezien er prijzen worden gegeven aan de mooiste kruisen.


Naast veel muziek en de traditionele dansen, wordt het typisch drankje PilyCrim veel gedronken. Een fruitachtige witte wijn afkomstig van de Pedro Ximénez druif zeer bekend in de wijnregio Montilla-Moriles in Córdoba. Echt een verfrissend drankje! Wil je meer weten over deze wijn en druifsoort PX? Doe mee aan onze wijnproeverij.

Batalla de las Flores


De eerste zondag van mei neemt het “bloemengevecht” plaats. Om 12 uur in de middag op de Paseo de la Victoria komt er een stoet aan wagens bekleed met bloemen. Gedurende 1 uur rijden ze rond en wordt er met anjers gegooid naar het publiek, die om de beurt weer terug worden gegooid als een soort van “gevecht”.


Festival de los Patios Cordobeses


Het Festival de los Patios is een van de belangrijkste feesten in Córdoba wat ieder jaar de eerste twee weken van mei wordt gehouden. Sinds 1921 bestaat dit feest en particulieren openen hun binnenplaatsjes alleen deze 2 weken voor iedereen. Het is een sociaal feest en sinds 2012 ingeschreven als cultureel erfgoed in de UNESCO lijst. Ook is er een wedstrijd en de mooiste Patios worden beloond met een paar duizend euro. Kom je buiten het patiofeest naar Córdoba dan zijn ze helaas allemaal gesloten maar tijdens onze fiets of wandeltour nemen we je het gehele jaar door mee naar een aantal prachtige Patios.


Feria de Nuestra señora de la Salud


De maand mei sluiten we af met de grote Feria of kermis. De Kermis die we in Córdoba kennen is ingedeeld in 2 gedeeltes. Een gedeelte waar de attracties staan en een ander gedeelte voor de “Casetas” of feesttenten. Meer dan 100 van deze tenten kent de kermis in Córdoba en het mooie is: ze zijn allemaal gratis geopend! Iedereen mag naar binnen en genieten van de traditionele muziek, eten en drinken.


Wil je meer informatie over Córdoba? Neem dan contact met ons op en ervaar Córdoba op een unieke manier. ¡Hasta pronto!

Cruces de Mayo
Batalla de las flores
flamenco

Tip: boek nu je hotel of accommodatie direct online


Via Booking.com is het zeer gemakkelijk als het aankomt van het boeken van een hotel of accommodatie. Hun prijzen zijn altijd scherp en omboeken of annuleren is vaak zonder kosten.

Booking.com

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen! Wie ben ik...

Mijn naam is Francisco, geboren in Nederland maar al sinds 2006 wonende in Spanje. Op jonge leeftijd ben ik met mijn ouders naar Córdoba (Andalusië) verhuisd. Een prachtige stad waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt. 


Na mijn studie toerisme ben ik sinds 2017 gediplomeerde gids in Córdoba en eigenaar van een delicatessen winkel Descubre Córdoba. Naast culturele (fiets-) tours door de stad, geef ik ook graag wijnproeverijen en laat ik je kennismaken met de spaanse gastromonie.